24 | 02 | 2018

Κύριες επιλογές
Χρονική ταξινόμηση άρθρων
Powered by mod LCA
Οι Ειδήσεις από...

ΦΑΣΜΠΙΝΤΕΡ Ή ΦΑΣΜΠΕΝΤΕΡ;

Μη μπερδεύεστε! Πρόκειται για δύο διαφορετικά πρόσωπα

Ο Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ (Rainer Werner Fassbinder / 1945-1982) ήταν Γερμανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και ηθοποιός και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες της μεταπολεμικής περιόδου στη Γερμανία.

Μέσα σε 13 χρόνια σκηνοθέτησε 41 ταινίες μεγάλου μήκους και μαζί με τους Βιμ Βέντερς και Βέρνερ Χέρτζογκ είναι οι σημαντικότεροι εκπρόσωποι του Νέου Γερμανικού Κινηματογράφου, ένα κινηματογραφικό ρεύμα που δημιουργήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1960.

LiFO.gr - 15/11/2016

Ο Μάικλ Φασμπέντερ (Michael Fassbender / 1977-) από την άλλη είναι είναι Γερμανοϊρλανδός ηθοποιός. Είναι περισσότερο γνωστός για το ρόλο του υπολοχαγού Άρτσι Κοξ στην ταινία Άδωξοι Μπάσταρδη (Inglourious Basterds, 2009) του Κουέντιν Ταραντίνο και του Μαγκνέτο στην ταινία X-Men: Η Πρώτη Γενιά (X-Men: First Class, 2011).

Ο Φασμπέντερ έγινε γνωστός όταν υποδύθηκε τον Στέλιο στην ταινία 300 το 2007. Την επόμενη χρονιά πρωταγωνίστησε στο Hunger σε σκηνοθεσία Στιβ Μακ Κουίν (όχι ο ηθοποιός). Για να προετοιμαστεί για το ρόλο του αιχμάλωτου Μπόμπι Σαντς, ο Φασμπέντερ έκανε αυστηρή δίαιτα, κατά την οποία κατανάλωνε 600 θερμίδες τη μέρα. Για την ερμηνεία του έλαβε το βραβείο British Independent Film Award.

Share in Facebook
Tweet it!