19 | 02 | 2018

Κύριες επιλογές
Χρονική ταξινόμηση άρθρων
Powered by mod LCA
Οι Ειδήσεις από...

Η ΚΙΘΑΡΙΣΤΙΚΗ ΔΕΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ... PRINCE (1958 - 2016)

Η πλειοψηφία του κόσμου που γνώριζε τον Prince από το μουσικό κανάλι MTV και από το τραγούδι "Kiss" είχε σχηματίσει -και είχε αποδεχτεί- την εικόνα ενός τραγουδιστή/χορευτή με μια ιδιαίτερη φωνητική χροιά και ένα ίματζ που τροφοδοτούνταν από έναν -έως και υπερβολικό, θα λέγαμε- φάνκι ερωτισμό...

Στην πραγματικότητα, αυτή η εικόνα ήταν μόνο ένα περιτύλιγμα το οποίο έκρυβε έναν εκπληκτικά ταλαντούχο και χαρισματικό μουσικό -συνθέτη και πολυοργανίστα.

Απλά, για την ιστορία, να θυμίσουμε ότι στα πρώτα πέντε άλμπουμ του, στα credits των δίσκων, είναι γραμμένο το κλασικό πλέον tag "composed, arranged, produced and performed by Prince"!!!

Ο Prince και οι 3RDEYEGIRL εμφανίστηκαν στο σόου του Arsenio Hall to 2014 εκτελώντας το τραγούδι "She's Always In My Hair" (b-side στο single "Paisley Park" του 1985). Οι 3RDEYEGIRL ήταν η μπάντα που συνόδευε τον Prince από το 2014 που επέστρεψε στη Warner Music μέχρι το θάνατό του στις 21 Απριλίου 2016. Αποτελούνταν από την Αμερικανίδα ντράμερ Hannah Welton, την Καναδέζα κιθαρίστρια Donna Grantis και τη Δανέζα μπασίστρια Ida Kristine Nielsen. Μαζί με τον Prince, κυκλοφόρησαν το LP Plectrumelectrum στις 30 Σεπτεμβρίου 2014.

 

Ακολουθεί ένα ακόμη πειστήριο του "εγκλήματος":

2004, πολλοί και διάφοροι, το πνεύμα του Harrison να ίπταται και στο τέλος το... ΣΟΛΟ!!!

Share in Facebook
Tweet it!