17 | 12 | 2017

Κύριες επιλογές
Χρονική ταξινόμηση άρθρων
Powered by mod LCA
Οι Ειδήσεις από...

JOE BONAMASSA

Ο Joe Bonamassa (γεννημένος 8 Μαΐου, 1977) είναι ένας Αμερικανός μπλουζ ροκ κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός. Ο Bonamassa άνοιξε συναυλία για τον BB King, όταν ήταν μόλις 12 ετών. Έχει κυκλοφορήσει 15 σόλο άλμπουμ μέσω της ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρείας του, J&R Adventures, εκ των οποίων 11 έχουν φθάσει στο Νο 1 στα charts του Billboard Blues. Έχει παίξει με καλλιτέχνες όπως οι Stephen Stills, Eric Clapton, Blondie Chaplin, Foreigner, Buddy Guy, Steve Winwood, Warren Haynes και Derek Trucks, μεταξύ άλλων. Highlights σημεία της σταδιοδρομίας του είναι οι παραστάσεις στο Royal Albert Hall και μία Grammy υποψηφιότητα το 2013. Εκτός από τη μουσική του καριέρα, ο Joe Bonamassa "τρέχει" μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ονομάζεται "Keeping The Blues Alive Foundation", της οποίας η αποστολή είναι να προωθήσει τη μουσική εκπαίδευση χρηματοδοτώντας υποτροφίες και βοηθώντας τη μουσική εκπαίδευση στα σχολεία που έχουν ανάγκη.

Παραθέτουμε δυο βίντεο προς θέαση και ακρόαση του Joe Bonamassa.

Στο πρώτο (1994) συμετέχει ως κιθαρίστας (17 ετών, μόνο) στο γκρουπ Bloodline, τα μέλη του οποίου ήταν ο ντράμερ Erin Davis (γιος του Miles Davis), ο κιθαρίστας Waylon Krieger (γιος του Robby Krieger των The Doors), και ο μπασίστας και τραγουδιστής Berry Oakley, Jr (γιος του Berry Oakley των Allman Brothers Band). Το τραγούδι τους είναι live και είναι το "Stone Cold Hearted".

 

Στο δεύτερο βίντεο (2009) ο Bonamassa (32 ετών, τότε) εκπληρώνει το παιδικό του όνειρο και παίζει στο Royal Albert Hall στο Λονδίνο. Το τραγούδι είναι μια διασκευή του Blues Deluxe (των Jeff Beck και Rod Stewart) από το άλμπουμ του Jeff Beck Truth (1968).

 

Share in Facebook
Tweet it!