19 | 02 | 2018

Κύριες επιλογές
Χρονική ταξινόμηση άρθρων
Powered by mod LCA
Οι Ειδήσεις από...

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΝΤΑΛΙ

Τα έργα τέχνης ξυπνούν στους ανθρώπους συναισθήματα, ανάλογα με αυτό που αναπαριστούν, είτε είναι σαφές, όπως στους αναπαραστατικούς πίνακες, είτε όχι, όπως συνήθως συμβαίνει με τα έργα της λεγόμενης μοντέρνας τέχνης. Ο Σαλβαδόρ Νταλί, μάστορας και πρωτοπόρος του σουρεαλισμού έχει τη μαγική δυνατότητα να φτάνει στα βάθη του μυαλού με κάθε πινελιά, χάρη στη ζωγραφική τεχνοτροπία του, αλλά και σε ό,τι έκρυψε πίσω από αυτήν και μας αφήνει να την μαντέψουμε.

Το Μουσείο Νταλί στη Φλόριντα των ΗΠΑ κάνει μια προσπάθεια να δώσει στους λάτρες της τέχνης ένα βήμα «μέσα» στα έργα του, με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας. Δημιούργησε το πρόγραμμα «Όνειρα του Νταλί», που βοηθά των θεατή να κάνει μια πλήρη τρισδιάστατη βουτιά και να εξερευνήσει το έργο του δασκάλου του σουρεαλισμού.

efsyn.gr - 30/01/2016

Ο θεατής μπορεί βιωματικά να κινηθεί μέσα στο αριστούργημα του Ισπανού ζωγράφου «Αρχαιολογική ανάμνηση του “Άγγελου” του Μιγιέ», να περιηγηθεί μέσα στα χαλάσματα ακούγοντας «υπόκωφα» τη φωνή του ίδιου του Νταλί, υπό τους ήχους ψυχεδελικής μουσικής.

Όλα αυτά για τους επισκέπτες του μουσείου. Πάντως, για να μην παραπονιούνται και όσοι δεν μπορούν να ταξιδέψουν την Αμερική, το μουσείο έφτιαξε ένα βίντεο.

Δείτε το και αφεθείτε κι εσείς στο όνειρο του ζωγράφου.

Share in Facebook
Tweet it!