15 | 12 | 2017

Κύριες επιλογές
Χρονική ταξινόμηση άρθρων
Powered by mod LCA
Οι Ειδήσεις από...

"ΑΛΠΕΙΣ"

Η ταινία «Άλπεις» του Γιώργου Λάνθιμου πήρε το πρώτο βραβείο του 59ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Σύδνεϋ, ανάμεσα σε 12 υποψηφιότητες. Μαζί με το πρώτο βραβείο κέρδισε και 60.000 δολάρια. 

Η πρόεδρος της φετινής κριτικής επιτροπής, η Ρέιτσελ Γουόρντ του Against All Odds και του Τα Πουλιά Πεθαίνουν Τραγουδώντας, εξήγησε την επιλογή:

Οι ''Άλπεις'' συνδυάζουν το πάθος, το μαύρο χιούμορ και την αίσθηση της απειλής, σε μια ταινία που όσο απαιτητική είναι, τόσο ανταμείβει το θεατή. Μια λεπτά ισορροπημένη μελέτη της εξουσίας και της ταυτότητας, με άξονα τον παραλογισμό, οι ''Άλπεις'' αποτελούν οξυδερκές, μοναδικά συγκινητικό σινεμά από μια σημαντική νέα φωνή του ελληνικού κινηματογράφου.

Ενθαρρυντικό είναι και το σχόλιο της εφημερίδας Sidney Morning Herald που αναφέρει ότι μπορεί η ελληνική οικονομία να διαλύεται αλλά οι κινηματογραφιστές και οι αθλητές της χώρας κάνουν ότι μπορούν για να της φτιάξουν τη διάθεση. star.gr - 18/06/2012

Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου συνεχίζοντας την πορεία της στα διεθνή κινηματογραφικά Φεστιβάλ του κόσμου απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, το οποίο συνοδεύεται από το χρηματικό έπαθλο 60.000 δολαρίων, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Σε αναγνώριση θαρραλέων, τολμηρών και καινοτόμων ταινιών απονέμεται το βραβείο Καλύτερης Ταινίας και υποψήφιες ήταν δώδεκα, συνολικά, ταινίες φέτος και ήταν όλες πολύ δυνατές, σύμφωνα με την κριτική επιτροπή, αλλά η πρωτοτυπία της ελληνικής συμμετοχής ήταν αυτό που την έκανε να ξεχωρίσει.

Το βραβείο ανακοινώθηκε χθες από την πρόεδρο της κριτικής επιτροπής του 59ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Σίδνεϊ, την ηθοποιό και σκηνοθέτιδα Rachel Ward.

Και, κάπως έτσι, η Ελλάδα βρέθηκε στις διεθνείς συζητήσεις όχι μόνο εξαιτίας της κρίσης και των χθεσινών βουλευτικών εκλογών τις οποίες παρακολουθούσε όλος ο κόσμος αλλά και για τα επιτεύγματα των δημιουργών της, μαζί με τα ευχάριστα αθλητικά νέα της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ελλάδας που κέρδισε το Σάββατο τη Ρωσία στο Euro και συνεχίζει.

Οι Άλπεις, σε σενάριο Γιώργου Λάνθιμου και Ευθύμη Φιλίπππου, έκαναν πρεμιέρα στο 68ο Φεστιβάλ Βενετίας όπου κέρδισαν το βραβείο Osella καλύτερου σεναρίου. mixtape.gr - 18/06/2012

Share in Facebook
Tweet it!