15 | 12 | 2017

Κύριες επιλογές
Χρονική ταξινόμηση άρθρων
Powered by mod LCA
Οι Ειδήσεις από...

"ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ 'ΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ"

Έβγαλες ουρά και προβοσκίδα - κρύφτηκες πίσω από μια εφημερίδα - κάνεις πως διαβάζεις και δεν μας χαιρετάς, - έβγαλες στο δέρμα σου ραβδώσεις - τρέχεις με ομάδες κι οργανώσεις - κι όλο το ρολογάκι σου κοιτάς.

Κι όμως μέσ' στης κόλασης τις λαύρες, - μέσ' σε δακρυγόνα και περίπολα και αύρες - λάμπεις σαν το πιο πολύτιμο ορυκτό, - ναι, σαν ασημένιο υψώνεσαι φτερό - τούτη τη στιγμή που σπάζεις τον κλοιό.

Λευκέ, γαλάζιε ποντικέ μου - που χρόνια τώρα σ' αγαπώ - εκείνη τη φτερούγα σου άνοιξέ μου - κι άσε με λίγο να την δω. - Έλα, χωρίς πολιτικούρες - με το φτερό σου να πετάει - όχι στων μανιφέστων τις κλεισούρες - αλλά σε κείνο εκεί το μπαρ που ξενυχτάει.

Ξέρω, ήδη έχεις αντιρρήσεις, - μα ούτε εγώ σου λέω να χωρίσεις - λέω με δυο λόγια μόνο σ' αγαπώ - λόγια ηθοποιού για τον αγώνα, - λόγια σαν βιολί σε αρραβώνα - μα ό,τι ως τώρα μάχεται λειψό.

Τώρα έχεις χρέη και πιστώσεις, - τρελαίνεσαι και για πολιτικές εκδόσεις - αύριο να δούμε ποια πόρτα θα χτυπάς - αφού κι αυτό το αύριο το αλάνι, - όργανο του κόμματος το έχεις κάνει
ποιον θα περιμένεις και ποιον θα τυραννάς.

Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη, - τι θα πάει να πει στην δικαιοσύνη - να το δικαστήριο υψώνεται από δω - όχι μοναχά για το στιλπνό σου το φτερό - αλλά και για την προβοσκίδα σου θαρρώ.

Share in Facebook
Tweet it!