20 | 02 | 2018

Κύριες επιλογές
Χρονική ταξινόμηση άρθρων
Powered by mod LCA
Οι Ειδήσεις από...

ΜΕ ΛΕΝΕ ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΟΥΡΗ, ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΕ...

Γεννήθηκα στον Ταύρο της Αθήνας. Ξεκίνησα να μαθαίνω μπουζούκι στα 8 μου χρόνια με τον Παναγιώτη Δουράκη, παλιό παίχτη ρεμπέτη που έπαιξε μαζί με τους Τσιτσάνη, Χιώτη, Μπαγιαντέρα κ.ά. Στα 11 ξεκίνησα να παίζω επαγγελματικά. Στα 14 ο επόμενός μου δάσκαλος ο Μανώλης Μιχαλάκης, με συστήνει στον συνθέτη Γ.Κατσαρό με τον οποίο συνεργάστηκα για έναν περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων. Συγχρόνως, συμμετέχω στις μουσικοθεατρικές παραστάσεις του Νίκου Δανίκα στο "Σταυρό του Νότου" και στο "Χαμάμ". Εκείνη την εποχή συμμετέχω σε διαγωνισμους τεχνικής και ερμηνείας και αποσπώ Πρώτα Πανελλαδικά Βραβεία.

Στα 15 με επιλέγει ο Θ.Πολυκανδριώτης, με τον οποίο συνεργάστηκα 8 χρόνια, παίζοντας μαζί του σε πολλές συναυλίες με τραγουδιστές τους: Α.Διονυσίου, Κ.Κόρου, Κωνσταντίνα, (με τους οποίους συνεργάστηκα για μια σεζόν στα ''Αστέρια'' της Γλυφάδας) και με την Γλυκερία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, συναυλία η οποία κυκλοφόρησε και σε cd. Στο Μέγαρο Μουσικής έπαιξα και στα 18 μου με συμφωνική ορχήστρα σε έργα του Μ.Θεοδωράκη. Στα 16 μου έπαιξα στην μουσικοθεατρική παράσταση του Μ.Θεοδωράκη "Μια ζωή Ελλάδα" με τραγουδιστές τους Α.Χατζή, Αν.Μουτσάτσου, Λ.Αλκαίου, Κ.Βέτα, Μ.Σουλτάτου. Εκείνη την εποχή ο Ν.Τατασόπουλος, με γνωρίζει στον Δ.Χιώτη, γιο του Μ.Χιώτη, και συνεχίζω τα μαθήματα στην jazz και στην τεχνική κατάρτιση ως συνέχεια και εξέλιξη των μαθημάτων που έκανα με τον Μ. Μιχαλάκη. 

Αυτοί οι δύο Δάσκαλοι, άνοιξαν τους μουσικούς μου ορίζοντες, διδάσκοντας με το ήθος, την ουσιαστική αγάπη προς τη μουσική αλλά και τον τρόπο που έρχεται η φυσιολογική εξέλιξη αυτού του οργάνου. Αλλά και την ουσιαστική εξέλιξη του πνεύματος μέσα από τη μουσική. Ιδιαίτερη στιγμή η συμμετοχή μου στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004, στο κομμάτι του Σταύρου Ξαρχάκου. Εδώ και 5 χρόνια ασχολούμαι με τη διδασκαλία σε μαθητές, επαγγελματίες και μη, από όλη την Ελλάδα, με σκοπό την άρτια προσέγγιση της μουσικής και τις σωστές βάσεις σε θέματα τεχνικής με υλικό που προκύπτει από προσωπική έρευνα. 


Share in Facebook
Tweet it!