15 | 12 | 2017

Κύριες επιλογές
Χρονική ταξινόμηση άρθρων
Powered by mod LCA
Οι Ειδήσεις από...

ΤΑΡΑΚΟΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Οι μητρικές εταιρείες General Motors και PSA βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις | EUROKINISSI

Μια επιχειρηματική συμφωνία μεγατόνων βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της General Motors και της PSA που αν καταλήξει σε γάμο θα... ταρακουνήσει συθέμελα την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Το τεράστιο επιχειρηματικό ντιλ που βρίσκεται στα σκαριά προβλέπει την πώληση της Opel (GM) στη PSA (Peugeot-Citroen) σε μια συνεργασία που αν τελικά πραγματοποιηθεί θα αλλάξει τις ισορροπίες στο χώρο του αυτοκινήτου. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters οι μητρικές εταιρείες General Motors και PSA βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις. Εκπρόσωπος της Peugeot δήλωσε στη Handelsblatt ότι οι δύο εταιρείες είναι σε συνομιλίες «για την εξαγορά της Opel».

efsyn.gr -15/02/2017

Η διευθύνουσα σύμβουλος της General Motors Μέρι Μπάρα και ο πρόεδρος Νταν Άμαν βρίσκονται στα κεντρικά γραφεία της Opel στο Ρούσελχαϊμ της Γερμανίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Opel.

Το γερμανικό μηνιαίο περιοδικό Manager Magazin ανέφερε ότι η Μπάρα και ο Άμαν επισκέπτονται την Opel για να ενημερώσουν τη διοίκηση εκεί για τις συνομιλίες με την PSA.

Τα εμπόδια

Οι δύο όμιλοι ήδη συνεργάζονται από το 2013 για την κατασκευή πολυμορφικών, ενώ εκπρόσωπος της PSA επιβεβαίωσε ότι όντως υπάρχουν συζητήσεις με θέμα την εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών.

Ωστόσο, μέχρι να φθάσουμε στο γάμο μεταξύ των δύο εταιρειών θα πρέπει να ξεπεραστούν εκτός από τα οικονομικά και πολιτικά εμπόδια με τη Γαλλία να κατέχει το 14% της PSA και να εμφανίζεται σε πρώτη φάση θετική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Δε συμβαίνει το ίδιο όμως και στη Γερμανία.

Το συμβούλιο εργαζομένων της Opel μαζί με το Συνδικάτο Μετάλλου IG Metal, αντιδρούν μιλώντας για «κατάφωρη παραβίαση όλων των γερμανικών και ευρωπαϊκών νόμων περί συνδιαχείρισης».

Την ίδια ώρα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας δήλωσε ότι ήταν εντελώς απαράδεκτο το γεγονός ότι οι συνομιλίες έλαβαν χώρα στη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία PSA.

Στο μεταξύ, η Βρετανία επικοινώνησε με τον πρόεδρο της General Motors για να εκφράσει ανησυχίες μετά τις συνομιλίες που ξεκίνησε η αμερικανική εταιρία για την πώληση των ευρωπαϊκών της δραστηριοτήτων, μεταξύ των οποίων και των εργοστασίων Vauxhall στην Αγγλία, στο γαλλικό όμιλο PSA.

Το βρετανικό υπουργείο Επιχειρήσεων ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε στενή επαφή με την GM και παρακολουθεί την κατάσταση.

Οι συνομιλίες έχουν δημιουργήσει ανησυχίες σε συνδικάτα στη Βρετανία και την Ευρώπη ότι μια συμφωνία μπορεί να οδηγήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας ή στην αναστολή λειτουργίας εργοστασίων που ανήκουν στις ζημιογόνες ευρωπαϊκές δραστηριότητες της GM.

Share in Facebook
Tweet it!