19 | 02 | 2018

Κύριες επιλογές
Χρονική ταξινόμηση άρθρων
Powered by mod LCA
Οι Ειδήσεις από...

CETA ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ

Το περιφερειακό Κοινοβούλιο της γαλλόφωνης Βαλονίας ψήφισε υπέρ της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου μεταξύ ΕΕ-Καναδά ανοίγοντας τον δρόμο για ολοκλήρωση της CETA, η οποία είχε καθυστερήσει εξαιτίας σημαντικών διαφωνιών από την κυβέρνηση του βελγικού κρατιδίου.

Οι βουλευτές της Βαλονίας υπερψήφισαν το νέο αναθεωρημένο κείμενο με 58 ψήφους υπέρ έναντι 5 κατά και πλέον ΕΕ και Καναδάς αναμένεται να κινήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες για να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Η μικρή Βαλονία των 3,6 εκατομμυρίων έγινε η φωνή όλων εκείνων των Ευρωπαίων οι οποίοι αντιτάχθηκαν στη CETA σημειώνοντας ότι ελλοχεύει κινδύνους για την εργασία, τα εργατικά δικαιώματα, το περιβάλλον και τα καταναλωτικά πρότυπα.

efsyn.gr - 28/10/2016

Ο πρόεδρος της Βαλονίας, Πολ Μανιέτ δήλωσε ότι «Παλεύαμε πάντα για συμφωνίες που θα ενδυναμώνουν τα κοινωνικά και πολιτιστικά πρότυπα, θα προστατεύουν τις δημόσιες υπηρεσίες και δεν θα υπάρχει ιδιωτική διαιτησία. Όλα αυτά τα πετύχαμε τώρα».

«Λυπάμαι που κάναμε τους υπόλοιπους Ευρωπαίους και τους Καναδούς να περιμένουν, αλλά αυτό που πετύχαμε είναι σημαντικό όχι μόνο για τη Βαλονία, αλλά για όλους τους Ευρωπαίους» πρόσθεσε.

Σημείωσε, τέλος, ότι η επιμονή της Βαλονίας για μια καλύτερη συμφωνία θα ενισχύσει τα στάνταρ της ΕΕ και θα θέσει ένα δεδικασμένο για άλλες αντίστοιχες συμφωνίες μεταξύ της Ευρώπης και άλλων εταίρων όπως οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία.

Share in Facebook
Tweet it!