20 | 02 | 2018

Κύριες επιλογές
Χρονική ταξινόμηση άρθρων
Powered by mod LCA
Οι Ειδήσεις από...

ΠΡΑΣΟΕΠΙΔΡΟΜΕΙΣ

«Νέα στοιχεία στην υπόθεση SIEMENS» Sky - Μάρτιος 2009

«Αυξημένη κατά 10% η κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων για το 2009» Πρώτο Θέμα - Μάρτιος 2009

Θα το έχουν διαπιστώσει πολλοί από σας που έχουν αποφασίσει να καλλιεργήσουν πράσα τα δύο τελευταία χρόνια…Όταν έρχεται η ώρα της συγκομιδής , αντιλαμβανόμαστε πως ένα μικρό σκουληκάκι έχει αποικίσει την καλλιέργεια μας.

Επιδεικνύοντας μεγαλύτερη βουλιμία απ’ τη δική μας, κατατρώγει τα πράσα αλλοιώνοντας και υποβαθμίζοντας τα φύλλα και το στέλεχος, καθιστώντας τα ακατάλληλα για κατανάλωση!!

Ήταν αρχές του καλοκαιριού του 2008, όταν αποφάσισα να επέμβω δραστικά και να ανταγωνιστώ τον εισβολέα! Επισκέφτηκα τον καθ’ ύλην αρμόδιο, το φίλο μου το γεωπόνο, αναζητώντας την ενδεδειγμένη μέθοδο καταπολέμησης για να έχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Την ίδια μέρα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων αναφέρονταν στο σκάνδαλο της SIEMENS.

Εξεπλάγην αρχικά και μετά το σοκ απελπισία με κυρίευσε! Τη σημαδιακή εκείνη μέρα που αποφάσισα να ενεργήσω δραστικά και να σώσω τα πράσα μου:

«Πολιτικοί και άλλοι δημόσιοι λειτουργοί πιάστηκαν στα πράσα!»

Πανελλαδικό λοιπόν το πρόβλημα! Πάνε τα πράσα! Εκτός απ' το δικό μου σκουληκάκι έτρωγαν και πολλοί άλλοι...πράσα. Γι αυτό ήταν ακριβά…

Αναστατωμένος - πάει η χρονιά χαμένη - ακούω τους σοβαρούς κυβερνήτες μας, πως θα πάρουν μέτρα ώστε να αποτρέψουν ανάλογα φαινόμενα!

Κρατάω τη συνταγή του γεωπόνου και συντασσόμενος με «αυτούς που τα ξέρουν όλα» αναμένω τα μέτρα για να σώσουμε τα πράσα.

Πολλές οι επιτροπές, διαφωνούσαν οι σοφοί!

Αποκαρδιωμένος προστρέχω στη συνταγή του φίλου γεωπόνου. Αλλά και πάλι δεν ήταν η ώρα του ειδικού. Οι σοφοί την τελευταία στιγμή συμφώνησαν λίγο - πολύ όλοι. Βρέθηκε η λύση. Η δημοκρατία, είπαν, δεν έχει αδιέξοδα. Συγκινημένος από την ομοθυμαδόν απόφαση και διακατεχόμενος από πατριωτικά αισθήματα βγαίνω στους δρόμους με τη σημαία στο ΄να χέρι και μ’ ένα πράσο στο άλλο! Λαός και κυβερνώντες (και παπάδες!) μαζί για να σώσουμε επιτέλους τα πράσα!

Η πράσ-ινη επανάσταση είχε ξεκινήσει!

Το Σωτήριο διάγγελμα, ολιγόλογο και στομφώδες…

Για να σωθούν τα πράσα, είπαν - αχ αυτοί που τα ξέρουν όλα - πρέπει - δεν το άκουσα καλά - να αυξηθεί η κρεμμυδοδότηση η κρατική!

Μου ’πεσε η σημαία απ' το χέρι, έξυσα το κεφάλι με το πράσο…

Δηλαδή, για να σώσω τα πράσα πρέπει να ταΐσω τους πρασοφαγάδες με κρεμμύδια!

Ένιωθα να μην καταλαβαίνω ή μάλλον άρχισα να καταλαβαίνω!

Φέτος αποφάσισα να ξανασπείρω…

Μαύρα φίδια με ζώσανε και πάλι, όταν αντιλήφθηκα ότι η ποικιλία που καλλιεργώ ονομάζεται καλαμόπρασο! Συμφορά μου, αν όλοι αυτοί που έχουν καβαλήσει από ένα καλάμι, αλλάξουν συνήθεια και επιλέξουν τα καλαμόπρασά μου…

Αποθαρρημένος, αναλογίζομαι όλους αυτούς που ορέγονται κι εποφθαλμιούν τον κόπο μου, τα όνειρα μου…

Κι εκείνο το σκουληκάκι μου φάνηκε τόσο μικρό και τόσο αθώο...

Share in Facebook
Tweet it!