24 | 02 | 2018

Κύριες επιλογές
Χρονική ταξινόμηση άρθρων
Powered by mod LCA
Οι Ειδήσεις από...

ΤΑ «ΑΜΑΡΤΩΛΑ» ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΗΣ DEUTSCHE BANK

Ολοκληρώνεται η έρευνα από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σχετικά με τα προβληματικά ομόλογα της Deutsche Bank με ενέχυρο στεγαστικά δάνεια. Τα ομόλογα πουλούσε η γερμανική τράπεζα στο παρελθόν, ενώ τώρα οι ΗΠΑ αναμένεται να ζητήσουν 2,4 δισ. δολάρια αποζημίωση. 

Η μετοχή της γερμανικής τράπεζας αυξήθηκε σήμερα 3,6%, με τους χρηματιστές να εκφράζουν ανακούφιση ότι η Deutsche μπορεί να βρίσκεται κοντά στο κλείσιμο αυτής της μακρόχρονης έρευνας. Τον Ιούλιο, ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche, Τζον Κράιαν, δήλωσε πως ήλπιζε να κλείσει φέτος τις τέσσερις εναπομένουσες δικαστικές εκκρεμότητες της τράπεζας. Αυτές αφορούν την υπόθεση των ομολόγων με ενέχυρο στεγαστικά δάνεια, την κατηγορία για χειραγώγηση των συναλλαγματικών ισοτιμιών, την έρευνα για ύποπτες αγοραπωλησίες μετοχών στη Ρωσία και την καταγγελία για ξέπλυμα χρήματος.

efsyn.gr - 09/09/2016

Σημειώνεται ότι η Goldman Sachs, ανταγωνίστρια της Deutsche, συμφώνησε τον Απρίλιο να καταβάλει 5,06 δις δολάρια για να διευθετήσει τις καταγγελίες για παραπλάνηση επενδυτών που αγόρασαν ομόλογα με ενέχυρο στεγαστικά δάνεια στη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Ο διακανονισμός αυτός περιελάμβανε το ποσό των 2,39 δις δολαρίων ως πρόστιμο, το ποσό των 1,8 δις δολαρίων για άλλες αποζημιώσεις - όπως για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που η αξία των στεγαστικών δανείων τους ήταν υψηλότερη από την αξία της περιουσίας τους - και 875 εκατ. δολάρια για να διευθετηθούν, μεταξύ άλλων, οι απαιτήσεις συνεταιριστικών και στεγαστικών τραπεζών.

Σύμφωνα με το περιοδικό Manager, το οποίο επικαλείται πηγή με γνώση του θέματος, ο διακανονισμός της Deutsche θα περιλαμβάνει διαφορετικό κατάλογο αποδεκτών. Η ίδια πηγή προσθέτει ότι η τράπεζα είχε διευθετήσει ήδη ορισμένες απαιτήσεις πριν από τρία χρόνια. Στα τέλη του 2013, η Deutsche είχε συμφωνήσει να καταβάλει 1,9 δις δολάρια για τον διακανονισμό καταγγελιών ότι εξαπάτησε τις μεγαλύτερες στεγαστικές αμερικανικές τράπεζες Fannie Mae and Freddie Mac, που ελέγχονται από το κράτος, οι οποίες αγόρασαν ομόλογα με ενέχυρο στεγαστικά δάνεια, ύψους 14,2 δις δολαρίων, πριν από την κρίση του 2008.

Το δημοσίευμα του Manager αναφέρει ότι το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης απαιτεί από τη Deutsche να πληρώσει πρόστιμο μεγαλύτερο από τα 2,39 δις δολάρια που κατέβαλε η Goldman, αλλά το τελικό ποσό είναι ακόμη θέμα διαπραγμάτευσης.

Share in Facebook
Tweet it!