16 | 12 | 2017

Κύριες επιλογές
Χρονική ταξινόμηση άρθρων
Powered by mod LCA
Οι Ειδήσεις από...

KΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ DEUTSCHE BANK ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

Την κρατικοποίηση της Deutsche Bank σε περίπτωση ανάγκης εισηγήθηκε ο οικονομολόγος του Ινστιτούτου Μαξ «Πλανκ» Μάρτιν Χέλβιγκ, ενώ κατηγόρησε την ΕΚΤ για καθυστερήσεις και λάθος προτεραιότητες.

Σε συνέντευξη στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung ο έγκυρος Γερμανός εμπειρογνώμονας για τον τραπεζικό τομέα δήλωσε ότι «εάν μία τράπεζα μπορεί να προκαλέσει σημαντικούς συστημικούς κινδύνους, θα πρέπει να τους αναλάβει το κράτος».

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στην Deutsche Bank τόνισε πως «εάν μια ανάμιξη του κράτους φαίνεται ως αναπόφευκτη, τότε θα πρέπει το γερμανικό κράτος να πάρει τις μετοχές και να αναλάβει την ευθύνη της λειτουργίας ελέγχου που είναι συνδεδεμένη με αυτές τις μετοχές».

efsyn.gr - 08/08/2016

Ο Γερμανός οικονομολόγος ασκεί ακόμη κριτική στην ΕΚΤ, η οποία ευθύνεται εν μέρει για την διαρκή αναβολή της διάσωσης των τραπεζών. 

«Αντί να ασχολείται πρωτίστως με την καταπολέμηση του αποπληθωρισμού, θα ήταν καλύτερα να είχε προηγουμένως να βάλει σε τάξη τις τράπεζες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι οι γερμανικές τράπεζες είναι η ραχοκοκαλιά του τραπεζικού συστήματος της Ε.Ε. Το μεγαλύτερο πρόβλημα τηςDeutsche Bank είναι η τεράστια, σχεδόν χαοτική έκθεσή της στα παράγωγα χρηματιστηριακά προϊόντα.

Share in Facebook
Tweet it!