20 | 02 | 2018

Κύριες επιλογές
Χρονική ταξινόμηση άρθρων
Powered by mod LCA
Οι Ειδήσεις από...

"ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ"

Το ποδήλατο να γίνει η νέα ταυτότητα της πόλης

Οι ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, μία από τις πιο ενεργείς συλλογικότητες, διοργανώνουν την Κυριακή 8 Μαΐου 2011 για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ποδηλατοπορεία στους δρόμους της πόλης διεκδικώντας το αυτονόητο:

μια αξιοπρεπή ποιότητα ζωής στην πόλη μας, που θα βασίζεται στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο βλέπουμε τις μετακινήσεις, μέσα από την αναβάθμιση των συγκοινωνιών της, την κατασκευή ποδηλατοδρόμων και πεζοδρομήσεων στο κέντρο της.

Τα Τρίκαλα σήμερα είναι δυστυχώς μία αφιλόξενη πόλη για τους εκατοντάδες ποδηλάτες της και τα ποδήλατά τους. Η προηγούμενη δημοτική αρχή παρέδωσε μία πόλη σε πλήρη κυκλοφοριακή αναρχία χωρίς να έχει προσδώσει για μία ολόκληρη 8ετία καμία βαρύτητα στην κίνηση με το ποδήλατο.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δυστυχώς θα παραμείνει το ίδιο αφιλόξενη αφού και η νέα δημοτική αρχή παρά τις προεκλογικές της εξαγγελίες συνεχίζει να μην πιστεύει στην χρήση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης των πολιτών, καθώς στον προϋπολογισμό των τεχνικών έργων που παρουσίασε πρόσφατα στο δημοτικό συμβούλιο δεν ενέταξε κανένα έργο κατασκευής ποδηλατόδρομου, παρά το μικρό σχετικά κόστος κατασκευής, ενώ αντίθετα εμμένει σε επιλογές «φαραωνικού τύπου» όπως η κατασκευή υπόγειων γκαράζ στο κέντρο της πόλης.

Οι φωτογραφίες με τα ποδήλατα στη Βαρκελώνη που ο κ. Λάππας κράδαινε προεκλογικά προφανώς «έμειναν στο ράφι» του Δημάρχου.

Το «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ» όμως πάντα είχε και έχει προμετωπίδα του προγράμματός του:

1)Την άμεση δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου ποδηλατοδρό μων εντός και εκτός του πολεοδομικού ιστού της πόλης, που τόσο ανάγκη έχουν η πόλη και οι πολίτες της σε συνθήκες μάλιστα οικονομικής κρίσης,

2)Την μεσοπρόθεσμη κατασκευή περιαστικών και διακριτών χωροταξικά ποδηλατοδρόμων που θα αξιοποιούν υπάρχουσες υποδομές (δρόμους και αγροτική οδοποιία) και

3)Το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός δικτύου ποδηλατοδρόμων στα πλαίσια του νέου Καλλικρατικού Δήμου Τρικκαίων.

Προς αυτή την κατεύθυνση επικροτούμε ουσιαστικές δράσεις, μέσα από τις οποίες οι πολίτες μπορούν να αποδείξουν ότι είναι δυνατή η καθημερινή ζωή στην πόλη χωρίς τη χρήση του ΙΧ αυτοκινήτου.

Υποστηρίζουμε ενεργά την κίνηση των «ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ» και δίνουμε και εμείς ραντεβού την Κυριακή 8 Μαΐου στις 12:00 π. μ. στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ, για μία μαζική και διεκδικητική ποδηλατοπορεία .

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Share in Facebook
Tweet it!