20 | 02 | 2018

Κύριες επιλογές
Χρονική ταξινόμηση άρθρων
Powered by mod LCA
Οι Ειδήσεις από...

ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΟ 2011...

Αρκετά δύσκολες μέρες διάγουν οι επιχειρήσεις στη Θεσσαλία, καθώς το πρώτο εξάμηνο του 2010 το 51% των επιχειρήσεων κατέγραψε χειρότερα αποτελέσματα, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα, ενώ μόνο το 17% δηλώνει ότι κατάφερε να καταγράψει θετικότερη πορεία.

Παράλληλα, 4 στις 10 επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, ήταν ζημιογόνες πέρσι, βάσει των στοιχείων των ισολογισμών τους.

Πρόκειται για στοιχεία που προκύπτουν από την τακτική εξαμηνιαία έρευνα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδας (ΣΒΘΚΕ), σε δείγμα 202 μεταποιητικών επιχειρήσεων της Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας. Το πιο σημαντικό κομμάτι ωστόσο αυτής της έρευνας έχει να κάνει με το τι πιστεύουν για το μέλλον τους οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων.

Οι προβλέψεις των επιχειρήσεων έως το τέλος του 2010 διαγράφονται απαισιόδοξες, δεδομένου ότι μόλις το 23,7% δηλώνει ότι θα έχει θετικά αποτελέσματα. 

Αντίθετα, το 42,6% απαντά πως η χρονιά θα κλείσει με χειρότερα από τα περσινά αποτελέσματα και το 33,6% ότι φέτος θα καταγράψει παρόμοιες επιδόσεις με πέρσι.

Αποστόλης Ζώης - Η ΕΡΕΥΝΑ - 04/11/2010

Στα προβλήματα των επιχειρήσεων καταγράφεται η συρρίκνωση της εσωτερικής ζήτησης και ακολουθούν με ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό (67,3%) η αύξηση των ακάλυπτων επιταγών και η μείωση της τραπεζικής χρηματοδότησης (57,4%). Οι μισές σχεδόν από τις επιχειρήσεις του δείγματος δηλώνουν επίσης ότι έχουν υποστεί μείωση των παραγγελιών και της παραγωγής τους σε ποσοστό από 10%-40%, ενώ το 7% απαντά πως η απώλεια αυτή ανέρχεται σε 50%. 

Πάντως ιδιαίτερη αξία έχει η άποψη που εξέφρασαν οι ερωτώμενοι για το πότε θα βγουν από την κρίση… Ως χρονικό ορίζοντα για την έξοδο από την κρίση οι επιχειρήσεις εκτιμούν ότι προσδιορίζεται μετά το 2011, ενώ αξιολογώντας τα κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της οικονομίας, το 37% τα θεωρεί πλήρη και το 36,6% θεωρεί ότι χρειάζονται και άλλα.

Δηλαδή όσες θα αντέξουν μετά το 2011 θα έχουν κερδίσει το μεγάλο στοίχημα της επιβίωσης; Δύσκολα να απαντηθεί με τις παρούσες οικονομικές συνθήκες.

Share in Facebook
Tweet it!