15 | 12 | 2017

Κύριες επιλογές
Χρονική ταξινόμηση άρθρων
Powered by mod LCA
Οι Ειδήσεις από...

STRESS TESTS

Με επιτυχία περνούν οι ελληνικές τράπεζες πλην της Αγροτικής το «τεστ κοπώσεως» των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών.

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η τράπεζα.

Την πρόθεση της κυβέρνησης να συμμετάσχει ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

"Η Ελληνική Κυβέρνηση δεσμεύεται να διασφαλίσει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και να ενισχύσει τη φερεγγυότητα της Αγροτικής Τράπεζας,

προκειμένου να αντιμετωπίσει πιθανές απώλειες στην περίπτωση που ιδιωτικές πηγές χρηματοδότησης δεν είναι επαρκείς, σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περί κρατικής ενίσχυσης", αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ/enet.gr - 23/07/10

Το υπουργείο γνωστοποίησε ότι έχει ήδη επικοινωνήσει με την Κομισιόν και κάλεσε την ΑΤΕ να προτείνει ένα σχέδιο αντιμετώπισης των αδυναμιών που εμφανίστηκαν στην άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων μέσα σε δύο μήνες και να το υλοποιήσει, σε συμφωνία με την εποπτεύουσα αρχή, μέχρι 31 Δεκεμβρίου.

Τα στρες τεστ

Οι τράπεζες Εθνική, Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Τρ. Κύπρου, και Marfin Popular περνούν τα στρες τεστ -ορισμένες υπό προϋποθέσεις, ανάλογα με τα σενάρια δυσκολίας. Κόπηκαν επτά (μαζί με την ΑΤΕ) από τα 91 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που μετείχαν στη διαδικασία. Αυτές είναι: Η γερμανική Hypo Real Estate, οι ισπανικές Diada Savings Bank Group, Unnim Savings Bank, Espiga, Banca Civica Savings Bank Group, Cajasur Bank.

Σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές, οι επτά "κομμένες" τράπεζες θα χρειαστούν αύξηση κεφαλαίων συνολικού ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Share in Facebook
Tweet it!