15 | 12 | 2017

Κύριες επιλογές
Χρονική ταξινόμηση άρθρων
Powered by mod LCA
Οι Ειδήσεις από...

"ΑΠΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ;" "ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΗΛΘΑΜΕ;" "ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;"

ΟΙ 7 ΣΟΦΟΙ ΤΗΣ ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΑΣ

Σε Αθήνα και Μεσσηνία πραγματοποιείται από σήμερα έως και την Κυριακή το 2ο Συμπόσιο των Επτά Σοφών του Κόσμου στην επιστήμη της Κοσμολογίας, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Για τις ανάγκες του συμποσίου θα βρεθούν στην Ελλάδα τρεις κάτοχοι του βραβείου Νόμπελ στη Φυσική, αλλά και τέσσερις κορυφαίοι αστροφυσικοί.

Είναι οι: James Cronin, κάτοχος βραβείου Νόμπελ Φυσικής 1980, ομότιμος καθηγητής Αστρονομίας & Αστροφυσικής Πανεπιστημίου του Σικάγου, George Efstathiou, καθηγητής Αστροφυσικής και διευθυντής του Ινστιτούτου Κοσμολογίας Πανεπιστημίου Κέμπριτζ, David Gross, κάτοχος Βραβείου Νόμπελ Φυσικής 2004, καθηγητής Θεωρητικής Φυσικής και διευθυντής Ινστιτούτου Θεωρητικής Φυσικής Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Eugene Parker, ομότιμος καθηγητής Φυσικής, Αστρονομίας και Αστροφυσικής Πανεπιστημίου του Σικάγο και Ινστιτούτου Enrico Ferni, George Smoot, κάτοχος βραβείου Νόμπελ Φυσικής 2006, καθηγητής Φυσικής Πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας, Alexei Starobinsky, κάτοχος βραβείου Kavli Αστροφυσικής 2014, κοσμολόγος αστροφυσικός, Ινστιτούτο Landau Θεωρητικής Φυσικής, Ρωσική Ακαδημία Επιστημών, Gabriele Veneziano, θεωρητικός φυσικός, καθηγητής, έδρα Στοιχειωδών Σωματιδίων, Βαρύτητας και Κοσμολογίας, College de France.

Δημήτρης Τερζής - efsyn.gr - 02/10/2015

Πρόεδρος του συμποσίου είναι ο Σταμάτιος Κριμιζής, ακαδημαϊκός, ομότιμος διευθυντής Διοίκησης Διαστήματος του Πανεπιστημίου John Hopkins, ΗΠΑ. Κατά το συμπόσιο θα τεθούν θεμελιώδη ερωτήματα, όπως «Πώς ξεκίνησε το Σύμπαν; Από πού προήλθαμε; Ποιο είναι το μέλλον του κόσμου;».

Σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αλλά και στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας, το μεσημέρι της Κυριακής.

Share in Facebook
Tweet it!