15 | 12 | 2017

Κύριες επιλογές
Χρονική ταξινόμηση άρθρων
Powered by mod LCA
Οι Ειδήσεις από...

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ROUTER

Ο πιο συνήθης τρόπος για να τοποθετήσει κάποιος το router του στο κατάλληλο σημείο είναι οι συνεχείς δοκιμές και αλλαγές θέσεων, μέχρι να πετύχει το καλύτερο αποτέλεσμα. Αυτό… μέχρι σήμερα!

Ο διδακτορικός φοιτητής στο Imperial College του Λονδίνου, Jason Cole, δημιούργησε έναν τύπο που δείχνει ποιο είναι το καλύτερο μέρος για να τοποθετήσει κανείς το ασύρματο router του. Τελικά, η ιδανική του θέση εξαρτάται από την κάτοψη του σπιτιού.

Ο Cole ξεκίνησε να μελετά την επιστήμη πίσω από την τοποθέτηση του router, προσπαθώντας να βελτιώσει την ποιότητα του σήματος WiFi στο νέο του διαμέρισμα. Για το σκοπό αυτό, χαρτογράφησε πρώτα την κάτοψη της οικίας, αποδίδοντας τιμές διάθλασης στους τοίχους. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε την εξίσωση Helmholtz, η οποία του επέτρεψε να μοντελοποιήσει τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που εκπέμπονταν από το router του. Έτσι είχε τη δυνατότητα να δει τις αντανακλάσεις του σήματος μέσα στο σπίτι.

Δημήτρης Αραμπατζίδης - scienceandtechnology.gr - 15/02/2015

Στο blog του AlmostLooksLikeWork, ο Cole περιγράφει τα δύσκολα μαθηματικά που ακολούθησαν τα αρχικά του βήματα. Αρχικά, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η τοποθέτηση του router ακριβώς στη μέση του σπιτιού δίνει το καλύτερο σήμα WiFi.

Βέβαια, δεν είναι πάντα εύκολο να έχεις το route rστη μέση του σαλονιού, ούτε είναι σίγουρο ότι αν το τοποθετήσεις εκεί θα μπορείς να το τροφοδοτήσεις με ρεύμα! Έτσι, ο Cole διερεύνησε περαιτέρω το θέμα, τροποποιώντας το μοντέλο του ώστε να λαμβάνει υπόψη την απορρόφηση στα υλικά των τοίχων, όπως το σκυρόδεμα.

Τελικά, κατέληξε στο συμπέρασμα που οι περισσότεροι ήδη υποψιαζόμασταν:

όσο πιο μακριά βρίσκεται κάποιος από το router, τόσο πιο δύσκολο είναι να προσπαθήσει να πιάσει το σήμα. Ωστόσο, αν τοποθετηθεί στο σωστό σημείο, το router θα μπορεί να γεμίζει σχεδόν κάθε δωμάτιο του σπιτιού με κύματα Wi-Fi που ταλαντώνονται, όπως στο βίντεο που ακολουθεί.

Ο Cole έχει πλέον δημιουργήσει και μια εφαρμογή Android που σας επιτρέπει να χαρτογραφήσετε το δικό σας σήμα WiFiμέσα στο σπίτι σας, για να σας βοηθήσει να υπολογίσετε πού θα πρέπει να τοποθετηθεί το router, χωρίς να χρειάζεται να γνωρίζετε και πολλά από μαθηματικούς τύπους!

Search "WiFi Solver" in the Play Store

Share in Facebook
Tweet it!