19 | 02 | 2018

Κύριες επιλογές
Χρονική ταξινόμηση άρθρων
Powered by mod LCA
Οι Ειδήσεις από...

ΠΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ "CURIOSITY"?

Σε ένα μήνα - στις 5 Αυγούστου 2012 - το διαστημικό ρομπότ "Curiosity" θα προσγειωθεί στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη.

Χρησιμοποιώντας την προσομοίωση της NASA που βρίσκεται ΕΔΩ, μπορούμε να βλέπουμε ανά πάσα στιγμή ποια είναι η θέση του διαστημικού σκάφους που μεταφέρει το Mars Science Laboratory "Curiosity".

Υπενθυμίζεται ότι: η «Περιέργεια», είναι το πιο πολύπλοκο και υπερσύγχρονο ρομποτικό διαστημικό σκάφος που κατασκευάστηκε ποτέ με σκοπό την εξερεύνηση άλλων πλανητών. Η αποστολή του είναι να ψάξει για οργανικές ενώσεις και άλλα χαρακτηριστικά που θα αποδεικνύουν το αν ο πλανήτης είναι ή ήταν κάποτε ή θα μπορούσε να γίνει κατοικήσιμoς.

Αν όλα πάνε καλά, το πυρηνοκίνητο σκάφος θα φτάσει στον Άρη στις 5 Αυγούστου, και θα εισέλθει στην ατμόσφαιρά του με ταχύτητα 3.200 μίλια/ώρα για να προσεδαφιστεί στον κρατήρα Γκέιλ του οποίου η διάμετρος είναι 100 μίλια. Το κόστος της αποστολής φτάνει περίπου στα 2 δισ. ευρώ. Για δυο (γήινα) χρόνια θα εξερευνά την επιφάνεια του Άρη με σκοπό τον εντοπισμό νερού και οργανικής ύλης.

physicsgg - 06/07/2012

Το Curiosity είναι εξάτροχο όχημα 900 κιλών και διαθέτει χημικό εργαστήριο, βιντεοκάμερες, μετεωρολογικό σταθμό, τρυπάνι, ακτίνες λέιζερ καθώς επίσης κι έναν ρομποτικό βραχίονα μήκους δύο μέτρων.

Η προσεδάφιση θα γίνει στον κρατήρα Γκέιλ, στους πρόποδες ενός βουνού ύψους 5.000 μέτρων, γιατί σ’ αυτή την περιοχή οι γεωλογικοί σχηματισμοί και τα ιζήματα δείχνουν την ύπαρξη νερού.

Share in Facebook
Tweet it!