15 | 12 | 2017

Κύριες επιλογές
Χρονική ταξινόμηση άρθρων
Powered by mod LCA
Οι Ειδήσεις από...

ΦΩΤΙΕΣ

Χιλιάδες στρέμματα καμένα στη ΒΑ Αττική. Επίσης, αρκετά σπίτια – νόμιμα κι αυθαίρετα. Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος, γενικά. Όπου γυρίσεις, όλοι κραυγάζουν.

Αν όμως “στήσεις αυτί” θα δεις ότι, ενώ η αφετηρία της αγανάκτησης είναι η ίδια (η φωτιά), ο στόχος διαφοροποιείται κατά το δοκούν.

Υπάρχουν αυτοί που ξεκινούν τις φωνές με τη φράση «την κάψανε πάλι τη χώρα…». Είναι πεπεισμένοι 100% ότι οι φωτιές είναι έργο εμπρηστών – οικοπεδοφάγων.

Αποκλείεται να παραδεχτούν ποτέ ότι ανάβει φωτιά από τσιγάρο, από κεραυνό, από χωματερή, από γυαλί, από ανθρώπινη απροσεξία…

Θεωρούν ότι οι όποιες προσπάθειες πυρόσβεσης είναι καταδικασμένες, όχι λόγω έλλειψης συντονισμού, ή λόγω μη σωστής πρόληψης και προετοιμασίας, ή λόγω πολλών μποφόρ αέρα, αλλά λόγω φαινομένου Λερναίας Ύδρας: «εδώ εσύ σβήνεις μία εστία, εκεί αυτοί ανάβουν δύο…»

Υπάρχουν αυτοί που έχουν λύσει το πρόβλημα εντοπισμού του εχθρού σε πάμπολλα πεδία της καθημερινότητας, άρα και στις φωτιές: - ΦΤΑΙΕΙ Η ΑΝΙΚΑΝΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! - Μα, είχε 8 μποφόρ… -ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΧΡΗΣΤΟΙ! - Μα, πιθανώς, έδρασαν και εμπρηστές… - ΕΙΝΑΙ ΕΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ! - Μα, το μέτωπο ήταν τεράστιο… - ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ, ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ! - Μα, υπήρξε και έλλειψη συντονισμού… - ΝΑ’ΤΟ, ΤΙ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ; ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ! 

Υπάρχουν αυτοί που, ατενίζοντας τον ορίζοντα με το οικολογικό τους μάτι, καταλήγουν στο βαθυστόχαστο «η φύση εκδικείται…». Μ’ ένα άλμα σαν του Κουκοδήμου συνδέουν

- το φαινόμενο του θερμοκηπίου με τη φωτιά

- τα εκατομμύρια των αυτοκινήτων με τη φωτιά

- το λιώσιμο των πάγων με τη φωτιά

- τα μεταλλαγμένα τρόφιμα με τη φωτιά

- το πότισμα των λουλουδιών με τη φωτιά

- την αυθαίρετη δόμηση με τη φωτιά

Άλλο, τώρα, αν οι ίδιοι κατοικούν (ή ονειρεύονται να κατοικήσουν) σε μονοκατοικία με κήπο…

Τέλος, υπάρχουν κι αυτοί που φωνάζουν εναντίον όλων των προηγούμενων, αυτόκλητοι υπερασπιστές της τρέχουσας πολιτικής κατάστασης:

- Κάναμε ό,τι μπορούσαμε…

- Το πεύκο δεν παλεύται…

- Δε βλέπετε στην Καλιφόρνια, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία που καήκανε κι αυτοί;

- Με τέτοιο αέρα τι μπορείς να κάνεις;

- Γιατί, εσείς τι παραπάνω θα κάνατε;

- Για όλα, σας φταίει η κυβέρνηση…

Για επιδόρπιο έχουμε μια ωραία πνευματική ασκησούλα: 

Κλείστε τα μάτια και φτιάξτε στο μυαλό σας

- 1 γήπεδο ποδοσφαίρου

- 1 τέρμα

- 1 μπάλα

- 4 (ή και παραπάνω) ομάδες

Το παιχνίδι ξεκινάει!

Αν κάποιος μπορεί να καταλάβει ποιος βάζει γκολ σε ποιόν, πολύ θα τον παρακαλέσω ν’ ανάψει μια φωτίτσα και να μου στείλει την απάντηση με σήματα καπνού…

Share in Facebook
Tweet it!