20 | 02 | 2018

Κύριες επιλογές
Χρονική ταξινόμηση άρθρων
Powered by mod LCA
Οι Ειδήσεις από...

ΜΑΖΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ ΑΝΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΥ!

Όταν ο Χερνάν Κορτέζ (Hernán Cortés)το 1521 καταλαμβάνει την πρωτεύουσα του Βασιλείου των Αζτέκων

και σκοτώνει τον βασιλέα Μοντετσζούμα, μέσα σε έναν παροξυσμό γενοκτονίας (το 90% του πληθισμού αφανίζεται),

επιχειρεί να εξαφανίσει κάθε στοιχείο πολιτισμού των ιθαγενών πληθυσμών, ανάμεσά τους και μεγάλο όγκο γραπτών πηγών,

που οι Αζτέκοι κληρονόμησαν από τους - κατά πολλούς αιώνες αρχαιότερους - Μάγια οι οποίοι ζούσαν στις ίδιες περιοχές.

Αυτό το δύσκολο κομμάτι του έργου καλείται να φέρει εις πέρας το εξειδικευμένο σε τέτοιου είδους αποστολές σώμα, αυτό των απεσταλμένων της καθολικής εκκλησίας,

που ταυτόχρονα αναλαμβάνει και το θεάρεστο έργο του δια της βίας εκχριστιανισμού των ιθαγενών,

οι οποίοι βέβαια εξακολουθούν να προβαίνουν σε "σατανικού" τύπου πρακτικές, όπως οι ανθρωποθυσίες.

Από όλα αυτά τα γραπτά που καταστρέφονται στην πυρά λοιπόν, σώζονται από κάποιους μετριοπαθείς ιεραποστόλους τέσσερα μόνο βιβλία από την κληρονομιά των Μάγια, τα οποία περιέχουν - τι άλλο; - το μέλλον της ανθρωπότητας, γραμμένο σε μια περίπλοκη ιερογλυφικού τύπου γραφή, που ακόμα και τώρα δεν έχει αποκωδικοποιηθεί πλήρως.

Από ό,τι φαίνεται από τα τέσσερα αυτά βιβλία που έχουν σωθεί - με αρκετά σημαντικότερο το ένα από αυτά, το οποίο είναι ένα εντυπωσιακό εγχειρίδιο αστρονομικών παρατηρήσεων και ταυτόχρονα ένα αρκετά ακριβές ημερολόγιο, συγκρινόμενο βέβαια με αυτό που χρησιμοποιούμε σήμερα - προκύπτει ότι οι Μάγια ήταν ένας προηγμένος τεχνολογικά λαός, ο οποίος όμως αγνοούσε τις πρακτικές χρήσεις του τροχού!!!

Εδώ εισάγεται με αριστοτεχνικό τρόπο το στοιχείο του μεταφυσικού, απαραίτητο για να περάσουμε σε θέματα όπως: προβλέψεις για το μέλλον ή προφητείες, με αποκορύφωμα την πρόβλεψη του τέλους του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου του 2012!

Εδώ αρχίζει το γλέντι!

Για να φανεί όσο το δυνατόν πιο βαρυσήμαντη η προφητεία για το τέλος του κόσμου, σε κανά δυο - τρία χρονάκια από τώρα, για να το πάρουμε στα σοβαρά δηλαδή, εξετάζουμε ανάλογες αναφορές και βρίσκουμε, για παράδειγμα, ότι σε μια προφητεία που αφορά σε μια περίοδο 20ετίας παρελθόντος χρόνου αναφέρεται μεταξύ άλλων: "... ο λαός θα προβεί σε ακρότητες απέναντι στους άρχοντες δυσαρεστημένος απο την κακή διακυβέρνηση..." και ανακαλύπτουμε εντυπωσιασμένοι πως αυτή η περίοδος εμπεριέχει τη χρονική στιγμή της δολοφονίας του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αβραάμ Λίνκολν. Δε νομίζω, βέβαια, να υπάρχει στην ιστορία περίοδος μεγαλύτερη των δέκα χρόνων χωρίς να έχει δολοφονηθεί κάποιος πρόερδος, πρωθυπουργός, βασιλιάς ή δικτάτορας.

Ναι ξέρω, αρχίζει και καταντάει γελοίο. Αυτό σκέφτηκα και εγώ όταν έβλεπα στην κρατική τηλεόραση να προβάλλεται το ντοκυμαντέρ του History Channel με το σχετικό θέμα. Μια ακριβή παραγωγή με δραματοποιημένες σκηνές, εναέριες λήψεις και εντυπωσιακά γραφικά, για την οποία όλοι μαζί "τσοντάραμε" λεφτά. Και επειδή το ντοκυμαντέρ ως είδος όλοι μας το γνωρίζουμε και ξέρουμε να το ξεχωρίζουμε, αλλά δεν ξέρουμε από τι, ας πούμε εδώ ότι το ντοκυμαντέρ στα ελληνικά λέγεται ταινία τεκμηρίωσης.

...Πιο ξεκάθαρο νομίζω τώρα.

Βέβαια, αν είσαι προσεχτικός, βλέποντας την ταινία μπορεί να βγάλεις ένα σωρό ενδιαφέροντα συμπεράσματα! Όχι βέβαια για τους Μάγια, ούτε για το τέλος του κόσμου - αλίμονο! - αλλά να, εγώ για παράδειγμα πληροφορήθηκα ότι ανήκω στην κατηγορία των "σκεπτικιστών", δηλαδή των ανθρώπων που προτιμούν να εξετάζουν το ζήτημα με εργαλείο τη λογική, (νεοσκεπτικισμό θα το έλεγα εγώ αυτό) και με καθησυχάζει το γεγονός ότι ο τρόπος που το έθεσε μου φάνηκε σαν να είμαστε αποδεκτοί ακόμα στην κοινωνία εμείς οι "σκεπτικιστές". Λίγοι, βέβαια, αλλά αποδεκτοί. Αλλά ακόμα και αν το ντοκυμαντέρ δεν απευθύνεται στους λίγους "σκεπτικιστές" αλλά στους πολλούς δεν ξέρω εγώ τί, αυτό δεν εμποδίζει τους ευφάνταστους σεναριογράφους να χρησιμοποιούν σε βαθμό γελοιότητας επιστημονικοφανείς όρους και περιγραφές για να πείσουν και αυτούς, πώς να το πω;, τους λιγότερο "σκεπτικιστές" όπως για παράδειγμα ότι ο ήλιος σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία ευθυγραμμίζεται με το κέντρο του γαλαξία!!! (μηδέν στη γεωμετρία!).

Θα αναρωτηθούμε φυσικά, και τεχνηέντως θα οδηγηθούμε σε τέτοιου είδους προβληματισμούς, για το πώς οι Μάγια γνώριζαν τόσα πολλά για τους πλανήτες και τα αστέρια από τόσο παλιά. Απάντηση δε θα πάρουμε... Γιατί αν πούμε πως απαραίτητη προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα μιας αγροτικής κοινωνίας είναι να γνωρίζει τις εποχές του χρόνου για να ξέρει πότε θα καλλιεργήσει, αφαιρούμε το μεταφυσικό.

Αυτή άλλοστε είναι και η πρώτη επιστημονική προσέγγιση του ανθρώπου απέναντι στο περιβάλλον. Η κατανόηση του χρόνου και η δημιουργία ημερολογίων μέσω της αστρονομικής παρατήρησης.

Φτάνω στο καθόλου ευχάριστο συμπέρασμα ότι διανύουμε ένα σύγχρονο Μεσαίωνα, αφού οι ταινίες τεκμηρίωσης που προβάλλονται και από τη δημόσια τηλεόραση, μας πληροφορούν μελετώντας τα κείμενα αρχαίων πολιτισμών που φρόντισαν να διασώσουν τυχοδιώκτες καθολικοί ιεραπόστολοι, για το επερχόμενο τέλος του κόσμου. Μπορεί να φαίνεται υπερβολικό σαν τοποθέτηση, γιατί είναι μια άποψη που δεν επιβάλλεται, παρόλα αυτά εκβιάζεται. Ταυτόχρονα όμως, και έτσι το γλυκό "δένει" καλύτερα, από την κρατική τηλεόραση πληροφορούμαστε ότι παρόλο που ο Κώστας Γαβράς (ίσως ο σπουδαιότερος Έλληνας σκηνοθέτης που προτιμάει βέβαια να ζει και να κάνει τις ταινίες του στο εξωτερικό -γιατί άραγε;) μας έκανε την τιμή να κάνει μια μικρή ταινία για το μουσείο της Ακρόπολης, το έργο του υπόκειται σε λογοκρισία από το τοπικό ιερατείο των ταλιμπάν, οι οποίοι φαίνεται να αμφισβητούν ιστορικά ντοκουμέντα (βλ. ντοκυμαντέρ) τα οποία διδάσκονται στα πανεπιστήμια ιστορίας.

Και το καλύτερο για το τέλος, αφού τα παραπάνω είναι γραμμένα με μικρά γράμματα στα δελτία ειδήσεων...

Μεταδίδεται άραγε ο ιός της "φονικής" γρίπης των χοίρων μέσω της θείας κοινωνίας;

...Με ζωντανή σύνδεση και δολοφονημένη λογική...

Share in Facebook
Tweet it!