15 | 12 | 2017

Κύριες επιλογές
Χρονική ταξινόμηση άρθρων
Powered by mod LCA
Οι Ειδήσεις από...

H MICROSOFT ΠΛΗΡΩΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟ UPDATE ΤΩΝ WINDOWS 10

Πληθώρα καταγγελιών ανάγκασαν τη Microsoft να αλλάξει τη διαδικασία της «εξαναγκασμένης» αναβάθμισης στην τελευταία έκδοση του λειτουργικού της συστήματος, κάτι που πολλοί χρήστες έχουν χαρακτηρίσει ως «απεχθές τέχνασμα».

Η εταιρεία αναγκάστηκε να καταβάλει το ποσόν των 10.000 δολαρίων σε μια γυναίκα από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, μετά την καταγγελία της ότι η αναβάθμιση ξεκίνησε χωρίς την έγκρισή της, γεγονός που κατέστρεψε τον υπολογιστή της στον οποίο βασιζόταν για τη διαχείριση της επιχείρησής της.

Το BBC σημειώνει πως η Microsoft ανακοίνωσε ότι από αυτή την εβδομάδα θα αλλάξει η διαδικασία, αφού παραδέχτηκε ότι προκάλεσε μεγάλη σύγχυση.

efsyn.gr - 29/06/2016

«Η νέα εμπειρία έχει πλέον πιο σαφείς επιλογές που αφορούν στην αναβάθμιση, όπως, το να επιλέγεται ο χρόνος ή να απορρίπτεται εντελώς η δωρεάν αυτή προσφορά», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Τους τελευταίους μήνες, στην προσπάθειά της να επιταχύνει την αναβάθμιση στα Windows 10, η Microsoft είχε αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ζητούσε από τους χρήστες, εάν ήθελαν, να προχωρήσουν στην εγκατάσταση του νέου λειτουργικού.

Η ενημέρωση που περιείχε την αναβάθμιση στα Windows 10 χαρακτηριζόταν ως «σημαντική», κάτι που συνήθως πρόκειται για κρίσιμες ενημερώσεις ασφαλείας.

Εάν στο παράθυρο που αναδυόταν και ενημέρωνε για την αναβάθμιση, ο χρήστης πατούσε το κόκκινο «Χ» ώστε να κλείσει, η διαδικασία δεν ξεκινούσε άμεσα. Ωστόσο, προγραμματιζόταν ώστε να ξεκινήσει αυτόματα αργότερα.

«Εφόσον επιλεγεί το κόκκινο "Χ" στο νέο αναδυόμενο παράθυρο, αυτό θα κλείσει και θα εμφανιστεί μια υπενθύμιση μετά από μερικές ημέρες. Συνεχίζουμε να συνιστούμε σε όλους μας τους πελάτες μας να αναβαθμίσουν τα Windows 10, προτού λήξει η δωρεάν προσφορά στις 29 Ιουλίου».

Περίπου 300 εκατομμύρια συσκευές μέχρι στιγμής έχουν αναβαθμιστεί ή χρησιμοποιούν τα Windows 10.

Share in Facebook
Tweet it!