19 | 02 | 2018

Κύριες επιλογές
Χρονική ταξινόμηση άρθρων
Powered by mod LCA
Οι Ειδήσεις από...

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ

«Για παραποίηση των λεγομένων της έκανε λόγο η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, αναφερόμενη στον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ) και της ίδιας, σχετικά με την απαλλαγή από το μάθημα της Φυσικής Γενικής Παιδείας στη Γ’ Λυκείου. Δεν μπορεί να μιλήσει κανένας σε αυτή τη χώρα, να πει μια κουβέντα, παραποιείται εντελώς, υποστήριξε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, αναφερόμενη στον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΕΕΦ και της ίδιας, σχετικά με την απαλλαγή από το μάθημα της Φυσικής σε όσους μαθητές το επιθυμούν. «Ό,τι έχω δηλώσει, ήταν απάντηση σ’ έναν ακροατή του ραδιοφώνου Κόκκινου, που συζητούσαμε για άλλο θέμα, για την παιδεία αλλά για άλλο θέμα, διαμαρτυρία, και απάντησα σε αυτό. Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο» είπε χαρακτηριστικά η κ. Αναγνωστοπούλου, ερωτηθείσα σχετικά στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA.
«Ό,τι είναι να κάνουμε θα το κάνουμε. Αυτή τη στιγμή το υπουργείο έχει προβλήματα, για τα οποία ο υπουργός τρέχει και δε φτάνει, τα κενά, και αυτό ήταν όλη μας η προσπάθεια και η αγωνία» πρόσθεσε.

pgysicsgg.me - 28/09/2015

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ΕΕΦ είχε απαντήσει με καυστικό τρόπο στις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, Σίας Αναγνωστοπούλου που αφορούσαν σε απλοποίηση της διαδικασίας απαλλαγής από τη διδασκαλία της Φυσικής στα σχολεία. Ο πρόεδρος της ΕΕΦ αμφισβήτησε ότι η κ. Αναγνωστοπούλου έχει τέτοια αρμοδιότητα και σημείωσε ότι αρμόδιο είναι το Σύνταγμα.»

Τα παραπάνω είναι φανταστικά δεδομένου ότι το μάθημα της Φυσικής Γενικής Παιδείας στη Γ’ Λυκείου καταργήθηκε χωρίς καμία αντίδραση. Βασίζονται στην πραγματική είδηση «Αναδίπλωση Αναγνωστοπούλου για τα Θρησκευτικά» που δημοσιεύεται ΕΔΩ: www.athensvoice.gr

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το νόμο υπ’ αριθ. 4327 – ΦΕΚ 2015-Α50 το μάθημα της Φυσικής Γενικής Παιδείας στη Γ’ Λυκείου καταργήθηκε οριστικά και αμετάκλητα, ενώ το μάθημα των Θρησκευτικών παραμένει ακλόνητο.

 

Share in Facebook
Tweet it!