16 | 12 | 2017

Κύριες επιλογές
Χρονική ταξινόμηση άρθρων
Powered by mod LCA
Οι Ειδήσεις από...

ΤΙ ΠΙΝΕΙ Η ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Χρησιμοποιώντας δεδομένα για το αλκοόλ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το Ghost in the Data, δημιούργησε έναν παγκόσμιο διαδραστικό χάρτη με τις προτιμήσεις της κάθε χώρας, με βάση την εβδομαδιαία κατανάλωση κατά άτομο.

Η ιστοσελίδα εστίασε στη μπίρα, το κρασί και τα οινοπνευματώδη. Το καθένα από αυτά αντιπροσωπεύεται από ένα χρώμα. Κίτρινο, κόκκινο και μπλε αντίστοιχα. Στη συνέχεια, η ένταση του κάθε χρώματος δείχνει πόσο από αυτό το ποτό έχει καταναλωθεί: έτσι το σκούρο κόκκινο της Γαλλίας δείχνει ότι οι Γάλλοι είναι λίγο (έως πολύ) πιο μεθυσμένοι από τους Αργεντινούς παρά το γεγονός ότι και οι δύο χώρες έχουν ως προτιμώμενο ποτό το κρασί. Ίσως σας φανεί περίεργο τι προτιμούν να πίνουν οι Έλληνες... ίσως πάλι όχι.

LiFO.gr / 03-09-2014

Το σίγουρο είναι ότι τα οινοπνευματώδη έχουν τον τελευταίο λόγο. Ορισμένα από τα αποτελέσματα δεν αποτελούν έκπληξη: Η Γαλλία αγαπά το κρασί, η Ρωσία τα οινοπνευματώδη ποτά και η Αμερική απολαμβάνει τη μπίρα. Αν ψάξετε όμως λίγο περισσότερο θα βρείτε και μερικές ενδιαφέρουσες ιδιορρυθμίες.

Δείτε εδώ τον διαδραστικό χάρτη:

http://ghostinthedata.com/alcoholmap/

Share in Facebook
Tweet it!