20 | 02 | 2018

Κύριες επιλογές
Χρονική ταξινόμηση άρθρων
Powered by mod LCA
Οι Ειδήσεις από...

ΜΙΖΕΡΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ

Πόσοι και πόσοι δεν έχουν πληρώσει μια μικρή περιουσία για τις διακοπές τους χωρίς καν να τις απολαύσουν.

Άλλοι αρρώστησαν και κρεβατώθηκαν, σε άλλους έτυχε παλιόκαιρος, άλλοι μάλωσαν με την παρέα ή το έτερο ήμισυ κοκ.

Τι θα σκεφθείτε αν σας προτείνουν εγγυημένες μίζερες διακοπές για δύο εβδομάδες πάνω κάτω με το αζημίωτο; Έχετε επιλογή διακοπών στο Λονδίνο ή στο Μάντσεστερ. Οι διακοπές διαρκούν 10 – 18 μέρες και ανάλογα με τη διάρκεια της διαμονής, κρίνεται και η τελική αμοιβή σας που φθάνει έως τις 3750 λίρες.

Θα μένετε σε δωμάτιο που παρέχει ανέσεις όπως μπάνιο, τηλεόραση, κομπιούτερ, internet, τηλέφωνο, κονσόλες παιγνιδιών, 24ωρη παροχή υπηρεσιών δωματίου ακόμα και ιατρική/φαρμακευτική φροντίδα , όλα εκ των οποίων είναι δωρεάν. Επίσης δωρεάν είναι πλήρης διατροφή κατά τη διάρκεια της διαμονής σας. Θα πρέπει όμως να πληρώσετε εσείς τα αεροπορικά σας εισιτήρια στο Λονδίνο/Μάντσεστερ και όποια επιπλέον διαμονή επιλέξετε να έχετε. Σας παραπέμπω σε παλαιότερο άρθρο στο ΚΑΙΝΟΝ «Πώς να κάνεις φθηνές διακοπές στο Λονδίνο» για ιδέες σχετικά με φθηνά εισιτήρια και διαμονή. Π

ου βρίσκεται λοιπόν η παγίδα σε αυτή την παράλογη προσφορά των αποζημιωμένων μίζερων διακοπών; Θα ήθελα εδώ να διευκρινίσω ότι δεν πρόκειται για παγίδα αλλά για προϋποθέσεις, περιορισμούς και μια συγκατάθεση. Κατ’ αρχήν, θα πρέπει να είστε υγιείς μεταξύ 18 και 64 ετών και να μην πάσχετε από άσθμα ή συγκεκριμένες αλλεργίες. Επιπλέον, για τη διάρκεια της διαμονής σας θα πρέπει να μείνετε ή και να περιοριστείτε εντός συγκεκριμένων χώρων του κτιρίου που σας φιλοξενεί. Επιπρόσθετα, ενώ θα έχετε επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο μέσω ηλεκτρονικών και άλλων τηλεπικοινωνιακών μέσων, δε θα σας επιτρέπονται επισκέψεις. Η μόνη σας άμεση επαφή με άλλους θα είναι η επαφή σας με παραθεριστές σαν και εσάς στην ίδια ‘κατασκήνωση’. Ενόσω χρησιμοποιείται ο όρος ‘κατασκήνωση’, στην ουσία η διαμονή είναι όπως την περιγράψαμε πιο πάνω, σε δωμάτια με πλήρεις ανέσεις και πλούσια παροχή υπηρεσιών.

Θα πρέπει αρχικά να εκδηλώσετε ενδιαφέρον και να απαντήσετε διάφορες ερωτήσεις σχετικά με την υγεία σας. Κατά την άφιξή σας θα εξεταστείτε από γιατρούς για να διαπιστωθεί ότι χαίρετε καλής υγείας και θα πρέπει επίσης ο παθολόγος σας να το επιβεβαιώσει αυτό. Κατόπιν θα σας εξηγήσουν όλους τους κινδύνους για την υγεία σας που μπορεί να προκύψουν ως αποτέλεσμα της συμμετοχής σας στο πρόγραμμα. Τέλος θα σας ζητήσουν γραπτή συγκατάθεση ότι καταλαβαίνετε όλα όσα σας εξηγήθηκαν, ότι δέχεστε να προσβληθείτε από τον ιό της γρίπης, ότι δέχεστε να σας παίρνουν ημερήσιο δείγμα αίματος και ότι θα αποδεχτείτε ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα εφόσον αυτό κρίνεται αναγκαίο σύμφωνα με ιατρική γνωμάτευση.

Ο σκοπός της ‘κατασκήνωσης’ είναι η ανάπτυξη εμβολίων/φαρμάκων για τον ιό της γρίπης. Διοργανώτρια είναι μια ιδιωτική εταιρία ιατρικών ερευνών η Retroscreen Virology Ltd. Αξίζει να αρρωστήσετε με γρίπη για 10 – 15 μέρες, να σας φροντίζουν σε ένα ωραίο περιβάλλον όπου κάνετε παρέα με άλλους προσβεβλημένους και να πληρωθείτε για την εμπειρία; Εσείς ξέρετε την απάντηση. Πάντως, αξιολογήσεις του προγράμματος από συμμετέχοντες τείνουν να είναι θετικές δεδομένης της αμοιβής. Μην ξεχνάτε όμως ότι στην ουσία θα είστε άρρωστοι και ότι μπορεί να υπάρχουν κίνδυνοι για τη υγεία σας. Αν οι κίνδυνοι δε σας πτοούν τότε μπορείτε να πάρετε τις πληροφορίες που χρειάζεστε στο www.flucamp.com

Άλλα σχετικά άρθρα και βίντεο μπορείτε να τα βρείτε εδώ: 

http://www.theguardian.com/money/blog/2012/nov/05/runny-nose-bedridden-fat-wallet-flu-camp

 

http://www.flucamp.com/about-flu-camp/what-is-panel-screening

 

http://www.flucamp.com/upload/file/ElyClinicLocation.pdf

 

http://www.flucamp.com/upload/file/HTMLattachmentdirectionstoclinic_manchester.pdf

 

http://www.retroscreen.com/

 

http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/features/good-morning-flu-campers-8519875.html

 

http://historyoffelicity.blogspot.co.uk/2012/06/flu-camp-stage-1.html

 

 

Share in Facebook
Tweet it!