19 | 01 | 2018

Κύριες επιλογές
Χρονική ταξινόμηση άρθρων
Powered by mod LCA
Οι Ειδήσεις από...

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ...

Σήμερα σε ολόκληρο τον πλανήτη, υπάρχουν 196 χώρες.

Γνωρίζετε μήπως σε ποια χώρα ζουν οι περισσότερο παχύσαρκοι άνθρωποι;

Ποια περιοχή του πλανήτη, έχει τους μικρότερους σε ηλικία ανθρώπους;

Μήπως ξέρετε ποια χώρα δεν έχει καθόλου λίμνες ή ποτάμια και οι κάτοικοί της πίνουν νερό από την αφαλάτωση των φυτών;

Ποια χώρα έχει τους περισσότερους φυλακισμένους και αντίθετα σε ποια χώρα ζουν οι πιο μορφωμένοι άνθρωποι;

iatropedia.com-21/06/2013

 

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τη χώρα που ο μισός της πληθυσμός είναι κάτω από τα 15 χρόνια. Αυτή είναι η Νιγηρία όπου σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, το 49% των Νιγηριανών δεν έχουν μπει καν στην εφηβεία.

Στον αντίποδα η χώρα όπου οι κάτοικοί της πεθαίνουν με γοργούς ρυθμούς, τόσο από ασθένειες, όσο και λόγω της ηλικιακής σύνθεσης είναι η Ουκρανία. Κάθε χρόνο πεθαίνουν 8 άνθρωποι στους 100 και δεν αντικαθίστανται από τις γέννες, που σημαίνει ότι μέχρι το 2050, η Ουκρανία θα έχει χάσει το 30% του συνολικού της πληθυσμού.

Το Nauru, είναι ένα μικρό νησάκι κοντά στην Ινδονησία, στον νότιο Ειρηνικό, πλούσιο σε φωσφορικό αλάτι. Οι κάτοικοί του είναι οι πιο παχύσαρκοι και υπέρβαροι κάτοικοι στον κόσμο. Το 95% του πληθυσμού του είναι υπέρβαρο. Και μην νομίζετε ότι πρόκειται για κάποια επιδημία, ή χρωμοσωματική ανωμαλία. Όταν ευημέρησε πριν λίγες δεκαετίες λόγω των εξαγωγών αλατιού, οι κάτοικοι γνώρισαν και λάτρεψαν το fast food.

Οι πιο μορφωμένοι άνθρωποι στον κόσμο ζουν στον Καναδά. Το 50% του πληθυσμού έχει ανώτερη εκπαίδευση. Ακολουθούν το Ισραήλ με 45% και η Ιαπωνία με 44%.

Αντίθετα η χώρα με τους περισσότερους φυλακισμένους στον κόσμο είναι η γειτονική με τον Καναδά, ΗΠΑ. Στις φυλακές των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκονται σήμερα περισσότεροι από 2,2 εκατομμύρια εγκληματίες.

Στην Παπούα- Νέα Γουινέα, η επίσημη γλώσσα είναι τα Αγγλικά. Όμως Αγγλικά μιλάει μόνο το 2% του πληθυσμού. Στο νησί μιλιούνται συνολικά 820 διαφορετικές γλώσσες, ή αλλιώς, το 12% των γλωσσών όλου του πλανήτη.

Η χώρα που δεν έχει ποτάμια και λίμνες είναι η Σαουδική Αραβία και οι γαστρεντερίτιδες θερίζουν κυρίως στα χωριά. Το νερό που πίνουν είναι από αφαλάτωση των φυτών.

Share in Facebook
Tweet it!