15 | 12 | 2017

Κύριες επιλογές
Χρονική ταξινόμηση άρθρων
Powered by mod LCA
Οι Ειδήσεις από...

ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΦΕΤΟΣ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΑΔΕΙΑ;

Ο δημοσιογράφος Αντώνης Καρπετόπουλος απαντάει στο ερώτημα...

Είναι όντως λιγότερα τα εισιτήρια στα γήπεδα φέτος;

Νομίζω ότι δεν έχουν μεγάλη απόκλιση από πέρσι. Απλώς, πέρσι τέτοια εποχή είχαν γίνει αρκετά μεγάλα ντέρμπι που είχαν ανεβάσει τον μέσο όρο. Για παράδειγμα, τα διαρκείας του Ολυμπιακού είναι ελάχιστα λιγότερα σε σχέση με πέρσι. Σίγουρα όλων τα διαρκείας είναι λιγότερα, κι έτσι έχουν λιγότερο κόσμο σε παιχνίδια που δεν έχουν κάποια ειδική βαρύτητα. Δεν υπάρχει, όμως, ένας κανόνας που να εξηγεί τη συμπεριφορά των οπαδών. Προφανώς, ο κόσμος είναι λιγότερος επειδή έχει λιγότερα χρήματα - δεν είναι περισσότερος ούτε στο θέατρο, στο σινεμά ή στα εστιατόρια. Έτσι κι αλλιώς, ποτέ δεν πηγαίναμε πολύ στο γήπεδο ως έθνος.

Αν ήταν φτηνότερα τα εισιτήρια;

Αυτό δεν έχει σχέση. Οι ΠΑΕ πληρώνουν πολύ μεγάλο φόρο. Από τα €10 παίρνουν τα €6. Αν το πάνε στα €5, θα παίρνουν €2. Δεν έχει νόημα να κάνουν μια τέτοια κίνηση, γιατί στα 1.000 εισιτήρια θα έβγαζαν €6.000 αντί για €2.000. Και να το έκαναν, κάθε ομάδα είναι μια διαφορετική ιστορία.

Σταύρος Διοσκουρίδης - LiFO - 21/11/2012

Ο Αστέρας Τρίπολης, ας πούμε, που δεν έχει ποτέ κόσμο;

Μόνο στα ματς με μεγάλες ομάδες. Ο Ολυμπιακός που συζητιέται πληρώνει προφανώς την έλλειψη ανταγωνισμού. Πόσες φορές να δεις ένα ματς με μια ομάδα να κλείνεται και να περιμένει να χάσει αξιοπρεπώς;

Ναι, αλλά δεν είναι ανταγωνιστικό  όσον αφορά τις πιο μικρές ομάδες,  όταν ο ΠΑΟ και η ΑΕΚ δεν είναι σε καλή κατάσταση; Αυτοί γιατί δεν κόβουν;

Γιατί υπάρχουν κάποια κομβικά παιχνίδια. Αυτοί που πηγαίνουν απαιτούν από την ομάδα να τα κερδίσει. Ας πούμε, ο Πανιώνιος, που οι οπαδοί του ήθελαν να κερδίσει τον ΠΑΟΚ και δεν το έκανε, έδιωξε τον κόσμο από το γήπεδο. Ο Ατρόμητος, το ίδιο - περίμεναν να κερδίσουν τον Ολυμπιακό.

Και με τους μεγάλους;

Πέρσι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είχαν πάει 11 φορές στην Τούμπα και είχαν δει την ομάδα τους να μην κερδίζει. Δεν μπορείς να τον κρατήσεις τον άλλον μόνο και μόνο επειδή είναι οπαδός σου. Στον Παναθηναϊκό, για παράδειγμα, αν θέλει κάποιος να βοηθήσει οικονομικά, συμμετέχει στη Συμμαχία. Η ΑΕΚ έχει περισσότερα εισιτήρια από πέρσι, γιατί υπάρχει η αγωνία αν θα σωθεί. Επίσης, με τα διαρκείας συνέβαινε το εξαιρετικό ότι τα αγόραζαν και επειδή η ομάδα τους έπαιζε άθλια μπάλα, δεν πήγαιναν. Έτσι, πολύς κόσμος εγκατέλειψε τη συνήθεια να πηγαίνει στο γήπεδο.

Share in Facebook
Tweet it!