19 | 01 | 2018

Κύριες επιλογές
Χρονική ταξινόμηση άρθρων
Powered by mod LCA
Οι Ειδήσεις από...

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΦΘΗΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Μπορείς να κάνεις φθηνές διακοπές για μια εβδομάδα, με διαμονή, αεροπορικά εισιτήρια και δωρεάν είσοδο σε μουσεία και άλλες μορφές διασκέδασης στο Λονδίνο;

Η πρόκληση είναι να το καταφέρεις αυτό με λιγότερο από 200 €.

Ας πάρουμε τα πράγματα λοιπόν με τη σειρά τους. Υπάρχουν λαϊκά αποφθέγματα όπως το όπου ακούς πολλά κεράσια πάρε μικρό καλάθι κλπ που αποσκοπούν να σε προστατέψουν από πιθανή απογοήτευση όταν υποσχέσεις είναι μη  πραγματοποιήσιμες.

Ενώσω η σοφία τέτοιων προειδοποιήσεων έχει αποδειχτεί από την αντοχή τους στο χρόνο, η σοφία τους δεν είναι ούτε αποκλειστική ούτε οικουμενική. Ας δούμε λοιπόν πως μπορούμε να κάνουμε φθηνές διακοπές στο Λονδίνο.

Καταρχήν, θα πρέπει να είσαι διαθέσιμος να ταξιδέψεις σε μη δημοφιλείς ημερομηνίες. Αν υποθέσουμε ότι πετάς από Αθήνα στο Gatwick του Λονδίνου την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013 και επιστρέφεις την Τετάρτη 06 Μαρτίου 2013 με easy jet οι πτήσεις σου με επιστροφή μπορούν να κοστίσουν 85 € αρκεί η πληρωμή να γίνει μέσω internet, να χρησιμοποιήσεις απλή τραπεζική κάρτα (όχι πιστωτική) και να ταξιδέψεις με χειραποσκευή μόνο και να μην αγοράσεις ταξιδιωτική ασφάλεια ή κράτηση συγκεκριμένης θέσης. Αυτές οι πληροφορίες ήταν σωστές την 03/11/2012 (δες http://www.easyjet.com/EN/Booking.mvc). Από το αεροδρόμιο στο κέντρο του Λονδίνου και επιστροφή με Easy Bus θα σου κοστίσει από 2 £ το δρομολόγιο, σύνολο δηλαδή περίπου 5 € (δες http://bookings.easybus.co.uk/Booking/EBUSBook2.asp?Lang=GB&ReferURL=&SD=786219931720121103160406). Παρεμπιπτόντως, όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες έχουν δωρεάν ιατρική ασφάλιση κατά τη διάρκεια ταξιδιών. Αιτήσου τώρα για να παραλάβεις τη δική σου δωρεάν EUROPEAN HEALTH INSURANCE CARD.

Σχετικά με τη διαμονή, θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να κοιμηθείς σε Hostel όπου νοικιάζεις ένα κρεβάτι σε κοιτώνα και κοιμάσαι με αγνώστους. Η εμπειρία είναι λίγο πολύ γνωστή σε όσους έχουν υπηρετήσει στο στρατό, με την εξαίρεση ότι είναι πιο χαλαρή και πιο διασκεδαστική. Νοικιάζεις ένα κρεβάτι σε θαλάμους που συνήθως έχουν 8 – 14 κρεβάτια. Τα δωμάτια συνήθως είναι μικτά και έχουν καθαρές ντουζιέρες και τουαλέτες, καθαρά κρεβάτια και σκεπάσματα, αλλά χρεώνουν ένα μικρό ποσό για ενοικίαση ντουλαπιού που κλειδώνει. Το κόστος διαφέρει ανάλογα με το πόσο κεντρική είναι η τοποθεσία και το βαθμό των ευκολιών που σου προσφέρει. Μερικές φορές στην τιμή περιλαμβάνεται και πρωινό. Συνήθως υπάρχει μία τραπεζαρία και μερικές φορές υπάρχουν σκεύη για μαγείρεμα. Όταν επιλέγεις Hostel είναι φρόνιμο να διαλέξεις κάπου κεντρικά ώστε να αποφύγεις τη χρήση του μετρό και των λεωφορείων που κοστίζουν πολύ περισσότερο από ότι στην Ελλάδα.

Ας δούμε πόσο θα σου κοστίσει ο ύπνος σε ένα κεντρικό hostel στο Λονδίνο. Με 52,50 £ που είναι περίπου 66 € μπορείς να κοιμηθείς σε ένα μικτό κοιτώνα 10 κρεβατιών για τα επτά βράδια που θα είσαι στο Λονδίνο αν υποθέσουμε ότι φθάνεις στις 27 Φεβρουαρίου και επιστρέφεις στις 6 Μαρτίου. Το εν λόγω Hostel είναι το Central Hostel, 26 Princess Square και βρίσκεται σε αριστοκρατική περιοχή του Λονδίνου, δυο βήματα από Kensington Gardens και Hyde Park και αν σου αρέσει το περπάτημα, δεν είναι καθόλου μακριά από το κέντρο (χάρτης στο http://www.hostelworld.com/hosteldetails.php/Central-Hostel/London/5159/directions?dateFrom=27+Feb+2013&dateTo=06+Mar+2013). Αυτές οι πληροφορίες ήταν σωστές την 03/11/2012 (http://www.hostelworld.com/hosteldetails.php/Central-Hostel/London/5159?dateFrom=27+Feb+2013&dateTo=06+Mar+2013#availability)

Για να δούμε τώρα. Για τις ημερομηνίες που διαλέξαμε, έχουμε συνολικό κόστος για αεροπορικά εισιτήρια, μεταφορά από αεροδρόμιο στο Λονδίνο και επιστροφή και διαμονή 7 ημερών για περίπου 156 €. Η είσοδος σε πολλά μουσεία είναι δωρεάν, στο Tate είναι δωρεάν, οι ατομικές σου περιηγήσεις με ένα βιβλίο ταξιδιωτικό οδηγό (δάνειο από τη βιβλιοθήκη) είναι δωρεάν. Η διαμονή σε Hostel μπορεί να είναι μία ευχάριστη εμπειρία καθώς εκεί μπορείς να γνωρίσεις άλλους ταξιδιώτες που σαν και εσένα ταξιδεύουν με σφιχτό προϋπολογισμό αλλά έχουν δίψα να ταξιδέψουν και να γνωρίσουν άλλους τόπους και ανθρώπους.

Το Λονδίνο είναι γεμάτο από μικρά σούπερ μάρκετ διάσπαρτα σε κεντρικά σημεία. Θα βρεις αφθονία νοστιμότατων ψωμιών, τυριών, αλλαντικών και άλλων τροφίμων καθώς επίσης εξαιρετικά κρασιά σε πολύ καλές τιμές στα Sainsbury’s και Tesco που συνήθως μένουν ανοιχτά μέχρι τις 10 μμ. Υπάρχουν άλλα παρόμοια καταστήματα με μικρότερη ποικιλία και υψηλότερες τιμές που μένουν ανοιχτά όλο το 24ωρο. Το Λονδίνο είναι γεμάτο από καφετέριες όπου μπορείς να πιείς ένα θεσπέσιο και μεγάλο cappuccino (περίπου 5 φορές μεγαλύτερο από το αντίστοιχο στην Ελλάδα) για λιγότερο από 3 £. Ένα pint (565 ml) μπύρα στο pub θα κοστίσει γύρω στις 3 - 4 £. Προσοχή, αν είσαι καπνιστής αγόρασε τσιγάρα από την Ελλάδα καθώς ένα πακέτο στην Αγγλία κοστίζει γύρω στις 8 £. Κάπνισμα δεν επιτρέπεται σε κανένα εσωτερικό χώρο και δεν επιτρέπεται σε αποβάθρες (πχ τρένων) και άλλους παρόμοιους ανοιχτούς χώρους (πχ στάδια). Το κάπνισμα επιτρέπεται στο δρόμο (η γόπα όχι) και σε τραπεζάκια έξω.

Μια καλή έρευνα στο internet θα σου προσφέρει ευκαιρίες για φθηνά θεατρικά εισιτήρια ή εισιτήρια για άλλα γεγονότα όπως χορός, όπερα κλπ. Ψάξε μέσω www.google.co.uk (πχ http://www.theatreticketsdirect.co.uk/?gclid=CMSskpOZs7MCFbDItAoddiYAMA) και γράψε cheap London theatre (dance/opera/…) tickets.  Επίσης μπορείς να βρεις προσφορές για άλλες ατραξιόν όπως ένα εισιτήριο δωρεάν για κάθε ένα που πληρώνεις σε μέρη όπως στα κέρινα της Madame Τussaud (δες http://www.daysoutguide.co.uk/madame-tussauds). Ψάξε χρησιμοποιώντας λέξεις όπως Madame Tussauds 2 for 1 tickets ή London aquarium 2 for 1 ( http://www.daysoutguide.co.uk/london-aquarium).

Λοιπόν, καλή προετοιμασία μέσω internet και ενός ταξιδιωτικού οδηγού και καλή τύχη. Παρόμοια έρευνα και προετοιμασία θα σου αποφέρει παρόμοια αποτελέσματα για άλλους δημοφιλής προορισμούς.

Share in Facebook
Tweet it!