20 | 02 | 2018

Κύριες επιλογές
Χρονική ταξινόμηση άρθρων
Powered by mod LCA
Οι Ειδήσεις από...

ΣΥΝΕΒΗ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ

Χάθηκε γραπτό των Πανελληνίων από βαθμολογικό κέντρο!

Σύμφωνα με το alfavita.gr  "συναγερμός" έχει σημάνει στο 13ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, το οποίο λειτουργεί ως βαθμολογικό κέντρο, εξαιτίας της εξαφάνισης γραπτού των πανελλαδικών εξετάσεων. Το γραπτό ανήκει σε υποψήφια θεωρητικής κατεύθυνσης του λεκανοπεδίου Αττικής και φέρεται να χάθηκε στο διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στη διόρθωσή του από τον πρώτο και τον δεύτερο βαθμολογητή. 

Πρόκειται για γραπτό του μαθήματος Λογοτεχνία Κατεύθυνσης.

Το γεγονός, που χαρακτηρίζεται ως πρωτοφανές, ερευνούν οι αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές. Προ ημερών βρέθηκαν στο βαθμολογικό κέντρο αστυνομικοί και εισαγγελέας, οι οποίοι πήραν καταθέσεις από τους εμπλεκόμενους, αλλά και δακτυλικά αποτυπώματα. Όλα αυτά, βέβαια, έγιναν με τη σύμφωνη γνώμη (αν όχι και με την προτροπή) του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή.

Βαγγέλης Μακρής - LiFO - 23/O6/2012

Σε κάθε περίπτωση τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Η μυστηριώδης εξαφάνιση του γραπτού έγινε αντιληπτή την περασμένη Πέμπτη και από τότε όλο το βαθμολογικό είναι άνω-κάτω. Όταν το γραπτό χάθηκε είχε ήδη αξιολογηθεί από τον πρώτο βαθμολογητή και βρισκόταν εν αναμονή της αξιολόγησής του και από το δεύτερο. Η αναστάτωση που προκλήθηκε είναι απερίγραπτη. 

Όλοι οι καθηγητές που εμπλέκονται είτε ως βαθμολογητές, είτε ως υπεύθυνοι του βαθμολογικού κέντρου Ηρακλείου, αντιλαμβάνονται το μέγεθος της ευθύνης που έχουν. Αλλά, δυστυχώς, πέρα από το να ψάχνουν και να ξαναψάχνουν, πέρα από το να έχουν κάνει φύλλο και φτερό ολόκληρο το βαθμολογικό δεν υπάρχει τίποτα άλλο που να μπορούν πλέον να κάνουν. 

Τι προβλέπεται

Αν και δεν υπάρχει προηγούμενη εμπειρία για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών, η σχετική πρόβλεψη από τη νομοθεσία υπάρχει. Σύμφωνα με αυτήν, φυσικά και δε μπορούν να ξαναγίνουν πανελλαδικές για ένα γραπτό. Ταυτόχρονα, όμως, και ο υποψήφιος δε μπορεί να αδικηθεί. Το γραπτό του προβλέπεται να βαθμολογηθεί με το μέσο όρο της βαθμολογίας που συγκέντρωσε στα υπόλοιπα μαθήματα των πανελλαδικών.

Share in Facebook
Tweet it!