22 | 01 | 2018

Κύριες επιλογές
Χρονική ταξινόμηση άρθρων
Powered by mod LCA
Οι Ειδήσεις από...

35 ΑΝΩ

Όσοι παρακολουθούν ποδόσφαιρο, θα έχουν παρατηρήσει πως έχει μετατραπεί από τεχνικό (και σχετικά αργό) άθλημα, σε δυναμικό (και αρκετά γρήγορο).

Πλέον, δίνεται μεγάλη σημασία στη φυσική κατάσταση και από τεχνική… ό,τι ήθελε προκύψει! Προκρίνονται η πειθαρχημένη υπακοή στον προπονητή και το ασταμάτητο τρέξιμο (μέχρι το… 90′!) και αποθαρρύνονται η φαντασία και τα “τσαλιμάκια”...

Π.χ., μια λάθος μεταβίβαση με “πλασεδάκι” περνάει – σχετικά – απαρατήρητη, ενώ μια λάθος μεταβίβαση με “τακουνάκι” ξεσηκώνει ουρανομήκη “γαμω-σταυρίδια”.

Προκειμένου, λοιπόν, να ξορκίσουμε (όσοι πιστοί) τη μισητή ταχύτητα και να επαναφέρουμε (ξανά, όσοι πιστοί) στο προσκήνιο τις “προσποιήσεις με την μπάλα” προτείνω τη δημιουργία ξεχωριστού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου για ηλικίες 35 και άνω.

Σ’ αυτό θα μπορούν να συμμετέχουν ποδοσφαιριστές, είτε πρωτάρηδες είτε βετεράνοι.

Εντάξει, το ξέρω ότι οι προπονητές θα κάνουν ό,τι μπορούν για να διατηρούν τους παίκτες στην καλύτερη φυσική τους κατάσταση, αλλά όμως, όσο και να προσπαθήσουν, δε θα καταφέρουν ποτέ να τους κάνουν να πετάνε την μπάλα μπροστά και μετά να τρέχουν ξοπίσω της σα λαγοί, όπως κάνουν τα πιτσιρίκια των 18-25 (περίπου).

Επίσης, για το νέο αυτό πρωτάθλημα, προτείνω

το χρυσό παπούτσι να δίνεται στον καλύτερο (ποιοτικά και ποσοτικά) ντριπλαδόρο της χρονιάς

να απαγορεύονται τα τάκλιν

να μην υπάρχει οφσάιντ

να καταργηθεί το πέναλτι

να υποχρεωθούν οι σπορτκάστερς, να αντικαταστήσουν με τη λέξη «επίθεση» τη λέξη «άμυνα», π.χ. να λένε «καλή επίθεση» και όχι «κακή άμυνα», «κακή επίθεση» και όχι «καλή άμυνα», «καλός επιθετικός» και όχι «κακός αμυντικός», «κακός επιθετικός» και όχι «καλός αμυντικός» κλπ.

να μην υπάρχουν βαθμοί στα παιχνίδια και πρωταθλήτρια ομάδα να ανακηρύσσεται αυτή που θα έχει σημειώσει τα περισσότερα γκολ σ’ όλους μαζί τους αγώνες (μετά να μετράνε οι καλύτερες διαφορές τερμάτων και τέλος να προβλέπονται μπαράζ).

...και άσε μετά τους άλλους να θαυμάζουν το σημερινό τένις/ποδόσφαιρο που παίζεται “με τη μία”…

Share in Facebook
Tweet it!